Найпопулярнішим залишається житло невеликої площі 

На ринку нерухомості України вже почалося "осіннє загострення" – наприклад, ціни на оренду зросли на 12-20%. Для ринку нерухомості взагалі характерна сезонність: активні весна та осінь, стабільна зима, за винятком новорічних свят. Літній період відпусток та дач вважається найменш активним сезоном у сфері нерухомості — у цей час купівельна активність знижується у рази.

Але цього літа столичний ринок первинної нерухомості не пережив традиційного сезонного спаду. У сегменті новобудов економ- та комфорт-класу в Чернігові продажі зросли на 16%, якщо порівнювати з весною.

"Спостерігалося збільшення кількості звернень з приводу придбання квартир у новобудовах порівняно з аналогічним періодом 2017 р. Кількість угод зросла порівняно з минулим літом — у середньому на 23%. Основними причинами стали девальвація гривні та маркетингові програми стимулювання попиту, пропоновані девелоперами, 

 найбільшим попитом користуються одно- та двокімнатні квартири. Понад 35% із загального обсягу проданих квартир придбано на виплат від забудовника.

"З точки зору покупки, саме літо – час вигідних пропозицій над ринком первинної нерухомості. Девелопери цілком логічно реагують на літній спад купівельної активності — вони розігрівають попит за допомогою вигідних акцій, вищих знижок та різноманітних подарунків. У середньому на ринку знижки зросли зі стандартних 3-5% до 15-25%. Найбільш значущі дисконти, як правило, пропонувалися на виділений пул квартир, або були присвячені святам. Подарунки при купівлі квартири покупцям цікаві, але меншою мірою, ніж грошові знижки. Тим не менш, девелопери пропонували і подарунки, пов'язані з комплектацією майбутньої квартири. ремонт, комору або машиномісце",